A termék gyártója 2024.12.11.-2025.01.15-ig zárva tart, ezért amennyiben nincs raktáron, úgy a beszerzését csak ezt követően tudjuk megkezdeni. A raktáron levő termékekre ez nem vonatkozik!
Tartalom:
- Mikrobiológia
-
Mikrobiológia tárgya
- Mikrobiológia rövid története
- Mikroorganizmusok elterjedése
- Mikroorganizmusok jellemzése
- A mikroorganizmusok életfeltételei
- A mikroorganizmusok életfolyamatai
- Az élelmiszerek minőségét meghatározó mikróbák
- Mikrobiológiai minőségellenőrzés
- Táplálkozás-élettan
- Az egészséges táplálkozás
- Az energiaforgalom
- Tápanyagok
- Energiát adó anyagok
- Vitaminok
- Ásványi anyagok
- A víz
- Fűszerek, színezőanyagok
- Növényi rostok
- A tápanyagok emésztése és felszívódása
- A táplálkozás folyamata
- Az élelmiszerek táplálkozás-élettani értékelése
- Táplálkozási szokásokat befolyásoló tényezők
- A helyes táplálkozás
- A gyermekek és időskorúak táplálkozása
- Az egészséges felnőtt táplálkozás
- A testedzés jelentősége
- Az alkohol élettani hatása
- Alternatív táplálozási módok
- Táplálkozás és elhízás
- Röviden az élelmiszer allergiáról
- Táplálkozással összefüggő megbetegedések
- Táplálkozás az egészséges életmód kialakításához
Oldalszám: 143