A bártender szakma és a bárok működésének megismerése segít hozzá ahhoz, hogy bővebb ismeretek szerezzünk az italfogyasztás igazi kultúrájáról, élvezetéről. A bárokban találhatjuk a legszélesebb italkínálatot, a legszakszerűbb felszolgálást, a legtöbb kreatív kevert italt. Könyvünk ezt mutatja be. A könyv első része az italtípusok teljes skáláját mutatja be, elsőként a hazai könyvkiadásban egyetlen kötetben foglalva össze azokat. Az ITALISMERET rész tartalmazza az összesalkoholmentes és alkoholos italtípusokat, az utóbbiba beleértve a söröket, borokat és párlatokat is. Az italokkal természetesen a legfontosabb alaptulajdonságaikon, a vonatkozó gyakorlati tudnivalókon túl olyan mértékben és részletességgel foglalkozik, amit a bárban betöltött szerepük indokol. Megtudhatjuk melyik név, melyik címkefelirat pontosan milyen típust, jelleget, stílust, minőséget, és egyéb tulajdonságokat takar, azaz pontosan mi van, mi lehet a palackban, a dobozban, a hordóban vagy a pohárban. A második rész az italok felhasználásáról, fogyasztásuk sokféleségéről szól. A BÁR-ISMERETrészben pedig megismerkedhetünk a bárok és a báritalok kialakulásával, a bárberendezéssel, felszereléssel és persze az italkeveréssel és a kevert italokkal. Hivatásos és amatőr bártenderek számára pedig bemutatjuk szakmájuk legfontosabb fogásait és feladatait is. A magas fokú szakmai ismeretanyagot tartalmazó, igényes kivitelű könyv szakszerű tájékoztatást, tényszerű eligazítást nyújt az italok és bárok rendkívül színes, változatos, de igen bonyolult világában. Szakembereknek, az italokkal hivatásszerűen foglalkozóknak, és az érdeklődő ínyencfogyasztóknak egyaránt. Profiknak és amatőröknek. Más szóval: a vendéglátóknak és a vendégeknek. A pult és a bárpult mindkét oldalán.