Kérdése van? Írjon nekünk! info@oxfordcorner.hu

Élelmiszer-kémia
Élelmiszer-kémia
6.2 Eur

Élelmiszer-kémia

Tartalom:

  • Az élelmiszerekben található természetes komponensek
  1. A Víz
  2. Energiát adó vagy energiahordozó tápanyagok
  3. Kiegészítő, védő jellegű tápanyagok
  4. Járulékos tápanyag
  • Élelmiszerekben tudatosan alkalmazott komponensek, élelmsizer adalékok
  1. Tápértéknövelő adalékok
  2. Élvezeti érték javító adalékok
  3. Eltarthatság és minőségjavító adalékok
  • Az élelmiszerekben található természetes, véletlenül vagy a környezetből bekerülő szennyező komponensek
  1. Az ipari emisszió okozta szennyezők
  2. Mikroorganizmusok toxikus anyagcsere termékei
  3. Természetes mérgező anyagok
  4. Szermaradványok
  5. Állatgyógyszermaradványok, takarményadalékok
  6. Kémiai úton képződő szennyező komponensek
  • Az élelmiszerek hasznosulása az emberi szervezetben
  1. Az emésztés folyamata
  2. A felszívódás (reszorpció) folyamatai
  • Élelmiszerkomponensek változásai a tárolás és feldolgozás során
  1. A fehérkék változásai a tárolás és feldolgozás során
  2. A lipidek változásai a tárolás és feldolgozás során
  3. A szénhidrátok változásai a tárolás és feldolgozás során
  • Az élelmiszerek kolloid állapotának állományának, szerkezetének kérdései
  1. Élelmiszeripari szuszpenziók
  2. Élelmiszeripari emulziók
  3. Gélek az élelmiszeriparban
  4. Élelmiszeripari habok
  5. Élelmiszeripari komplex kolloid rendszerek

Oldalszám: 190

In stock   (1 db)
6.2 Eur
Bonus point : 0.1 Eur
Details
ISBN: É-398

 

Kiadó: Herman Ottó Intézet Kft.

 

Szerző: Dr. Salgó András
Info
Article No.
E-398
Csomagajánlatok
Similar products