Különleges utazás Magyarország tájain és kóstolásra csábító ízek a magyar konyha világából – ezt kínálja a lenyűgöző „szakácsalbum”. Kaiser Ottó fotográfus táj- és ételfotóit Laczkó Ottó nemzetközi hírű mesterszakács receptjei kísérik, s mindezt megbolondítja egy kis történelmi, művelődéstörténeti, földrajzi vagy épp néprajzi história. Tökéletes ajándék Magyarország és a magyar gasztronómia szerelmeseinek.
Angolul is megjelenik!
Kaiser Ottó nemzetközi hírű fotóművész. A város-, táj-, étel- és portréfotózás egyaránt közel áll a szívéhez. Folyamatosan örökíti meg a magyarországi és a határon túli magyar kulturális élet eseményeit és résztvevőit. Több mint harminc saját és társszerzőként jegyzett könyve, albuma jelent meg, többek közt Budapestről, Pécsről, Egerről, a Balatonról, várakról, kastélyokról, borokról. Megkapta a Magyar Művészetért díjat és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét.
Laczkó Ottó világhírű mesterszakács. Dolgozott a Budapest Hiltonban, az Atrium Hyatt Budapestben, s tapasztalatot szerzett a Gundel Étterem konyhafőnökeként is. Számtalan díjat nyert nemzetközi szakácsversenyeken, kiállításokon Luxemburgban, Karlsruhében, Baselben. Gasztronómiai heteket bonyolított le szerte a világban, Tokiótól Oslóig. Több operabál és államfői fogadás sikerében nagy szerepet játszott, például Putyin orosz elnök, Bush amerikai elnök, Nicolas Sarkozy francia elnök látogatásakor.
Illés Andrea irodalmi szerkesztő, a könyv tájleíró fejezeteinek szerzője. Több művelődéstörténeti kötete is megjelent: Magyar történelmi városok; Nemzeti emlékhelyeink; Magyar kincsek, ereklyék; Magyarország világörökségei; Királylányos könyv; de írt „kulturális szakácskönyvet” is (társszerzőként): Csizma az asztalon – Főzés olasz módra régióról régióra címmel.
A kötet nyolc régiót mutat be:
Nyugat-Magyarország
Közép-Magyarország
Dél-Magyarország
Balaton
Budapest
Észak-Magyarország
Észak-Alföld
Dél-Alföld