Kérdése van? Írjon nekünk! info@oxfordcorner.hu

Halászat, haltenyésztés
Halászat, haltenyésztés
8 400 Ft

Halászat, haltenyésztés

A termék gyártója 2024.12.11.-2025.01.15-ig zárva tart, ezért amennyiben nincs raktáron, úgy a beszerzését csak ezt követően tudjuk megkezdeni. A raktáron levő termékekre ez nem vonatkozik!

 

Tartalom:

  • Halbiológia
  1. A mozgás passzív és aktív rendszere
  2. A keringési rendszer
  3. Gázcsere és légzés
  4. Kiválasztási folyamok
  5. A belső elválasztású mirigyek
  6. Halak ivarszervei és azok hormontermelése
  7. Az emésztőrendszer felépítése és működésének szabályozása
  8. A halak idegrendszere
  9. Érzékszervek
  • Édesvízi haltenyésztés
  1. A tavi haltermelés szempontjából jelentős tényezők
  2. Tógazdasági haltenyésztés
  • Intenzív haltenyésztés
  1. Az intenzív haltenyésztési módszerek kialakulása
  2. Főbb tenéysztett halfajtáink az intenzív haltenyésztésben
  • A természetesvízi haltenyésztés
  1. Jogi háttér
  2. A természetes vizek
  3. A magyarországi természetes vizek halállományai
  4. Halászati eszközök és módszerek a természetes vizeken
  • Elektromos halászgép kezelése
  1. Az elektromosságról általában. Az elektromo sáram tulajdonságai, hatása az élő szervezetre
  2. Az elektromos halászberendezések típusai, működési elve
  3. Az elektromos halászberendezés felépítése, működtetésének feltételei
  4. Az elektromos halászberendezés balesetvédelmi előírásai
  • Horgásztó üzemeltetés
  1. Horgásztavak üzemeltetésének ismertetése
  2. Horgásztavak üzemeltetésének gyakorlata, a teenők felsorolása, háttere
  • Halegészségügy
  1. Beteg hal felismerése
  2. Gyakoribb halbetegségek
  3. Halkártevők
  4. Környezeti tényezők okozta bántalmak
  5. Védekezés a halbetegségek ellen
  • Halászati vállalkozási és jogi alapismeretek
  1. A halászati szektor jellemzése
  2. A termék értékesítése
  3. Vállalkozás típusok
  4. Vállalkozás működése
  5. Pályázati ismeretek
  6. A munkaviszony

Oldalszám: 419

Raktáron   (1 db)
8 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 168 Ft
Részletek
ISBN: Á-247

 

Kiadó: Herman Ottó Intézet Kft.

 

Szerző: Dr. Mézes Miklós, Dr. Bokor Zoltán, Csorbai Balázs, Dr. Ferincz Árpád, Dr. Staszny Ádám, Dr. Hegyi Árpád, Dr. Eszterbauer Edit, Dr. Urbányi Béla
Adatok
Cikkszám
A-247
Csomagajánlatok
Hasonló termékek